Tahniah!

Qualifiers To Tokyo, Japan 

Jumpa Anda Di Sana

Betul ke ni ? Mimpi ke apa di siang hari bila buka email dari Public Gold, dapat berita yang yang tak disangka-sangka ni.

1966949_10152940916819572_1470959730_n

Hahahhaa…. [click to continue…]

{ 0 comments }

Legasikan Simpanan Melalui Emas Dan Perak .

by admin on December 8, 2013

Mahu didik anak sejak kecil lagi untuk me”warisi” tabiat menyimpan emas dan perak tapi apa kata ibubapa bermula kaedah penyimpanan emas secara berlegasi atau bergilir-giliran.

#Rancang dan #laksanakan tetapi #Disiplin adalah senjata utama.

Pasang target sejumlah nilai “dana khas” setiap
bulan untuk setiap anak. Contohnya, boleh pilih item seperti 1 dinar dari keluaran Public Gold. Maknanya jika 5 orang anak maka 5 keping setiap bulan.

Walaubagaimanapun bagi yang berpendapatan rendah@sederhana agak #mustahil jika ada 5 orang anak dan mahu memberikan kelima-lima nya sekali gus setiap bulan.

Supaya lebih praktikal, nadya cadangkan buat kiraan bajet dan pilihan dari awal lagi mengikut kemampuan diri sendiri. Jangan pula kerana ingin cepat kaya dan untung maka mahu jadi orang lain.

CONTOHNYA;;;

Katakan Bajet sebulan adalah untuk “1 dinar” atau “5 keping 10 Dirham”

Tuan/Puan, ada 12 bulan dalam tempoh setahun, maka jika anak ada seramai 5 orang.

Target permulaan bulan Januari adalah 1 dinar , mulakan hadiah simpanan ini kepada anak yang pertama dahulu. Kemudian di bulan-bulan berikutnya belikan kepada anak ke-2 di bulan Februari, anak ke-3 di Bulan Mac, anak ke-4 di bulan April dan anak ke-5 di bulan Mei.

Bulan Jun boleh alihkan wang kepada 5 keping 10 Dirham iaitu setiap anak mendapat sekeping 10Dirham.

Ulangi legasi ini dari Julai hingga Disember dengan cara yang sama dalam tempoh Jan hingga Jun.

Kaedah ini walaupun nampak mudah dan biasa tapi sekurang-kurangnya setiap anak sudah memiliki 2 keping 1 Dinar dan 2 keping 10 Dirham dalam tempoh setahun.

Bayangkan duit tak habis pun Tuan/Puan.

Sebab apa?
Tuan/Puan hanya #TUKAR duit fiat kepada emas sahaja.
Tak perlu risau selagimana emas dan perak fizikal di tangan empunya.

#HubungiSayaUntukPencerahan

NADYA IBRAHIM (PG025616)
013-9446699 SMS/Call/WhatsApp/WeChat
#MasterDealer
#admin Gerbang Jutawan Emas

{ 0 comments }

Jadikan Budaya Menyimpan Emas Dari Satu Generasi Ke Satu Generasi

December 2, 2013

Sebulan sekali , dapat gaji , wajib alih dahulu 10-20% untuk simpanan diri sendiri Setiap kali pilih emas & perak fizikal, terbayang kilauan memancar, bahagia itu wujud Saya tahu ia nya #HARTA YANG #SELAMAT untuk diwarisi 7 keturunan ? Tidak Bahkan sampai bila-bila tak kira berapa lapis keturunan, ia tetap utuh kekal nilainya Tapi tanpa […]

Read the full article →

Zakat Emas Dan Perak

November 30, 2013

Zakat Emas Dan Perak Telah diriwayatkan dari hadits Ibnu Umar ra dari Nabi SAW sesungguhnya beliau bersabda, “Tidak ada zakat pada harta sehingga telah berjalan selama satu tahun” (HR Daruquthni dan Baihaqi). Demikian pula hadits yang diriwayatkan dari Ali bin Abi Thalib ra, Rasulullah SAW bersabda, “Jika Anda memiliki dua ratus dirham dan telah berlalu […]

Read the full article →

Al – Quran, Emas dan Perak

November 28, 2013

Ayat-ayat Al-Quran yang menceritakan tentang emas dan perak. Ali ‘Imran, ayat 14 Dan dijadikan indah pada pandangan manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, yaitu; wanita-wanita, anak harta yang banyak dari EMAS, perak, kuda pilihan, binatang-binatang ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia; dan di sisi Allah-lah tempat kembali yang baik (syurga) Ali ‘Imran, […]

Read the full article →

Spread oh Spread, Rendah tapi Tinggi …macam mana tu ?

October 7, 2013

Berdasarkan kepakaran puan dalam bidang ni.. Syarikat apa yang lebih menguntungkan untuk pelaburan ? Soalan ini sering diajukan kepada Nadya. Jadi ini sedikit sedutan jawapan  Ada panjang lagi…nak tahu kena coaching la, tulis sini sampai esok tak habis nak karang  Pilihan Nadya cuma Public Gold buat masa ini lain2 emas Nadya dah survey ..tidak memenuhi […]

Read the full article →

PELABUR EMAS MESTI IKUT NASIHAT PAKAR

April 1, 2013

Kuala Lumpur: Public Gold Group Sdn Bhd yang menyasar disenaraikan di Bursa Malaysia menjelang 2014, mengingatkan pelabur emas membuat pelaburan berasaskan maklumat supaya tidak terperangkap dengan skim pelaburan palsu.Syarikat penempa, penulen dan dagangan jongkong emas serta perak itu berharap orang ramai dan pembeli emas tahu logam itu sebenarnya lebih terarah sebagai instrumen pelindung nilai daripada […]

Read the full article →